TPM Productiviteitsverbetering - OEE software - MyPlantFloor

TPM (Total Productive Maintenance)

Total Productive Maintenance is een zeer concrete verbetermethode die uit een stappenprogramma bestaat. Hierbij draait het om productiviteitsverbetering met als doel machinebeschikbaarheid optimaliseren.

Vraag demo aan

Wat is Total Productive Maintenance?

Wat is TPM?

Total Productive Maintenance

Machine beschikbaarheid drukken we uit in OEE. Dit verbetert dankzij inspanningen van kleinschalige multidisciplinaire teams en betrokkenheid op de werkvloer. Niet voor niets geldt de methode als startpunt voor een World Class-programma. In een later stadium kunnen ook Lean- en Six Sigma-aspecten worden meegenomen. TPM geldt soms zelfs als startvoorwaarde voor Lean. MyPlantFloor software helpt u om snel en blijvend uw OEE te verbeteren.

Meer lezen over hoe TPM zich verhoudt tot OEE? Klik dan hier.

Voordelen van TPM

Productiesoftware_Productiesysteem_OEE_software_voor_productie

Van probleemaanpak tot oplossing

Het fundament onder een efficiënt productiebedrijf is een goed functionerend machinepark zodat u tussenvoorraden kunt afbouwen en langzaam aan klantorder gestuurd produceren kunt gaan denken. In de eerste fase worden teams samengesteld met medewerkers van diverse afdelingen. Dit team gaat meestal m.b.v. OEE-software als eerste de verliesgevende factoren bepalen. Daarna wordt er een probleemaanpak geformuleerd die in de praktijk wordt gebracht. Tenslotte wordt op de werkvloer gekeken hoe er in de werkelijke situatie met het probleem wordt omgegaan.

OEE-berekenen - OEE-systeem - MyPlantFloor

TPM: Realtime inzicht in de machineperformance

Het uitgangspunt van Total Productive Maintenance is dat iedereen zich verantwoordelijk moet voelen voor de maintenance van het machinepark. Maintenance omvat de begrippen ‘voortgang’, ‘verbetering’ en ‘onderhoud’. De TPM-filosofie gaat er overigens vanuit dat de machine het slechtst functioneert direct na de aanschaf. TPM streeft ernaar om systematisch (verborgen) gebreken kenbaar te maken en blijvend weg te nemen. Het uiteindelijke doel van TPM is het verhogen van OEE per machine.

MyPlantFloor van Agilitec BV is van toegevoegde waarde op de volgende punten:

  • verbeterteams krijgen gedetailleerd inzicht in alle historische OEE gegevens van orders, diensten, machines, verliezen etc….

  • de optie onderhoudsbeheer helpt u om het preventief onderhoud beter te stroomlijnen en om autonoom onderhoud mogelijk te maken

  • operators krijgen meer interactie met onderhoud

Voordelen van Total Productive Maintenance

Invoering van de TPM-methode levert:

· Een verbetering van de productiviteit (tot wel 70%)
· Een aanzienlijk hogere effectieve productietijd
· Een verbeterde productkwaliteit
· Een significante kostenbesparing (tot wel 30%)
· Een vermindering van onderhoudsinspanningen

Meer informatie

Vraag vrijblijvend meer informatie aan of bekijk de demonstratie. Zou u meer willen weten over wat TPM in uw organisatie kan betekenen? Contact ons dan. Ook als u een demonstratie wilt van MyPlantFloor, laat het weten. Bel naar +31 76 5156572 of email via info@agilitec.nl.

Productiemanagement