Spuitgietproces - OEE en proces verbeteren bij spuitgieten

Spuitgietproces

Vraag demo aan

OEE in het spuitgietproces verbeteren

OEE verbeteren in een spuitgietproces

Spuitgietproces software

Het spuitgietproces verschilt op een aantal punten van bijvoorbeeld het verpakken van materiaal of het assembleren van onderdelen. Spuitgietmachines produceren vaak onbemand, hebben qua aantallen een relatief lage productiesnelheid en werken met langlopende orders. Een operator beheert meerdere machines op proces technisch vlak en controleert regelmatig of de producten voldoen aan de kwaliteitseisen. Er wordt minder vaak omgesteld maar de ombouwperiode is door het uitwisselen van matrijzen relatief lang en complex.

Spuitgietproces software

Spuitgiet-software_Spuitgiet-process_Spuitgiet-proces

Efficiënter produceren in het spuitgietproces

MyPlantFloor heeft alle eigenschappen en tools om een forse bijdrage te kunnen leveren aan een efficiënter en papierloos spuitgietproces.

  • Centrale verwerking van de productiedata en een web based user interface (tablet per persoon) waarmee je een overzicht hebt van alle machines en ook gemakkelijk kunt switchen naar de details.

  • Grafische planning en nauwkeurige real time order eindtijd indicatie zodat je de ombouw activiteiten zoveel mogelijk kunt plannen in de periode dat ook de TD aanwezig is.

  • Voorafgaand aan een ombouwactiviteit melden om granulaat voor de volgende productieorder te gaan drogen.

  • Elektriciteitsmanagement voor een gedetailleerd inzicht in energieverbruik per machine.

  • Online kwaliteitscontrole voor het digitaal verwerken van (visuele) product controles.

  • Matrijzen beheer.

  • Variabele voudigheid per takt.

  • Efficiënter onderhoudsbeheer in het spuitgietproces.

Dashboard_Machine_overzicht_Spuitgiet-software_Spuitgiet-process_Spuitgiet-proces

Machine OEE-dashboard met real-time productiedata van het spuitgieten

Houd overzicht over de hele werkvloer en volg de productie op de voet en voor iedereen. Leg gegevens vast van het spuitgieten, machines, mensen, shiften, productiedata en apparaten en verwerk ze in een configureerbaar OEE-dashboard en via diverse andere rapporten en tabellen.

Ook je spuitgietproces optimaliseren?

Met onze software voor het spuitgietproces heb je een perfecte tool voor proces- en OEE-verbetering van spuitgieten. Wil je graag een demo aanvragen om de voordelen zelf te ervaren? Neem contact met ons op door te bellen naar +31 76 5156572 of stuur een e-mail naar info@agilitec.nl.

Vraag demo aan