Kaizen Lean Manufacturing - continu verbeteren met MyPlantFloor

Kaizen Lean Manufacturing

Vraag demo aan

Kaizen lean management

Effectief verbeteren met Kaizen software

Kaizen Lean Manufacturing

Met de Kaizen Lean Manufacturing module in MyPlantFloor kunnen medewerkers op een eenvoudige manier verspillingen registreren en daarmee inzichtelijk maken. Alle ideeën, groot en klein, worden geregistreerd en omgezet in acties, die vervolgens weer kunnen worden gevolgd op inhoud en voortgang (PDCA). Zo creëer je een effectieve verbeterstructuur binnen je bedrijf.

Elimineer stapsgewijs verspillingen met MyPlantFloor

Elimineer verspillingen

Kaizen is een aanpak in productiviteitsverbetering door eliminatie van verspillingen. De Kaizen lean manufacturing module in MyPlantFloor is een add-on die medewerkers de mogelijkheid biedt om op een eenvoudige manier verspillingen te registreren en inzichtelijk te maken. Daarnaast biedt de Kaizen software module een overzicht in het proces om verspillingen te kwantificeren en te elimineren.

Lean manufacturing

Wat is Kaizen Lean Manufacturing?

Het Japanse woord 改 (“Kai”) betekent “veranderen” en 善 (“zen”) betekent “goed”. Kaizen is een aanpak in productiviteitsverbetering door eliminatie van verspillingen (Muda's d.w.z. activiteiten die kosten toevoegen maar geen waarde). Het is een dagelijkse activiteit en een proces dat de organisatie menselijker kan maken. Het elimineert overbodig werk en het leert mensen verspillingen te zien en deze te verwijderen. Iedereen neemt deel in Kaizen: mensen uit alle lagen van een organisatie, van het management tot aan de werkvloer.

Voor het elimineren van de verspillingen wordt vaak de PDCA cirkel gebruikt, volgens het principe:

· plan: bepaal het doel en analyseer het probleem/verspilling
· do: voer de standaard/wijziging in en kijk naar het effect
· check: controleer de werking en het resultaat
· act: borg de verbetering

Neem contact op

MyPlantFloor is een configureerbare en betaalbare softwareoplossing die productie-efficiëntie inzichtelijk maakt, administratie op de werkvloer vermindert en onderlinge samenwerking tussen productie, onderhoud, logistiek en kwaliteit verbetert. Met Kaizen Lean Manufacturing software binnen MyPlantFloor is een add-on die veel productiviteitsverbetering biedt. Neem contact met ons voor meer informatie door te bellen naar +31 76 5156572 of stuur een e-mail naar info@agilitec.nl.

Vraag demo aan