Ons MES-systeem brengt flexibiliteit in je bedrijf

MES-systeem (Manufacturing Execution System)

Ons bedrijf heeft software die je kunt ombouwen tot een volwaardig MES-systeem voor je bedrijf. Een MES-systeem of Manufacturing Execution System helpt om bedrijfsprocessen zo flexibel mogelijk te maken, waardoor productiebedrijven sneller op (markt)veranderingen kunnen anticiperen. Een snelle data-uitwisseling tussen business-software en de werkvloer is een belangrijke voorwaarde. Een manufacturing execution system is een informatiesysteem dat informatie uitwisselt tussen de business en productie. Een MES-systeem monitort en stuurt productieprocessen aan.

Vraag demo aan

Manufacturing Execution System

Voordelen van een MES-systeem

MES-Systeem

Een MES-systeem biedt een controlefunctie over het gehele productieproces, waaronder primaire kostencalculaties, planning en controle van de productieorders, monitoring van batchproducties, etc. Door het afbouwen van voorraad verbetert de doorlooptijd en leverbetrouwbaarheid. Voorraad- en orderverwerkingskosten verminderen en er ontstaat meer inzicht in KPI’s, waardoor je gefundeerde beslissingen kunt nemen. Kortom, MES is zowel een realtime systeem als een data-archief met gegevens uit het verleden.

Een MES systeem helpt je met efficiënt producern

MES-systeem_MES-software_Manufacturing-Execution-System

Papierloos produceren

De grootste toegevoegde waarde van een MES-systeem ligt meer op het gebied van papierloos produceren dan op het verbeteren van beschikbaarheid en benuttingsgraad van het machinepark. Dit is essentieel voordat je bijvoorbeeld kunt denken aan het afbouwen van voorraadniveaus.

·         Verbeteren van de doorlooptijd
·         Optimaal plannen gebaseerd op de actuele situatie en informatie
·         Verbeteren van de leverbetrouwbaarheid
·         Verhogen van de machinebezetting
·         Reduceren van het energieverbruik
·         Automatisch verwerken van productiedata
·         Foutreductie door elektronische, geautomatiseerde koppelingen

Uitbreiden naar een volwaardig MES-systeem

Het MyPlantFloor MES-systeem

Uitbreiden naar MES

MyPlantFloor is het eerste configureerbare en dus betaalbare out of the box MES-systeem ter wereld. Online realtime OEE-registratie, productieplanning en documentatie vormt de basis die aangevuld kan worden met diverse add-ons.

Wanneer je een idee hebt van de grootste pijnpunten, kun je het systeem uitbreiden met extra modules. Onderstaand zie je de beschikbare modules.

Efficiënter produceren
Maintenance-Management-Software - Onderhoudsbeheersysteem - EAM - CMMS - Monteur

Efficiënter onderhoud

Maintenance management

Dit CMMS-product draagt bij aan efficiënter en autonoom onderhoud. Configureerbare intelligente triggers voor condition based en data driven maintenance zijn beschikbaar.  Het verlies t.g.v. storingen zal snel afnemen.

Uitbreiding kan op elk moment. Door het gebruik van onze standaard modules bereik je snel resultaat, blijven de kosten laag en levert elke uitbreiding ook daadwerkelijk winst op. Voor elke module geldt dat je ze kunt huren of kopen. Installatie en basis configuratiekosten nemen wij voor onze rekening. De huuroptie is na een minimale periode van 3 maanden, per maand opzegbaar.

Meer informatie over MES-systemen en mogelijkheden in de productie

Meer inzicht met een MES-systeem

De implementatie van een MES-systeem geeft productiebedrijven meer inzicht in de machineprestaties. Met dit inzicht kunnen zij beter plannen, nemen verliezen af en verbeteren rapportages. MyPlantFloor bied je realtime toegang tot de status van machines. De softwareoplossing, die OEE-software combineert met MES-functionaliteit, is toepasbaar in vrijwel alle industriële omgevingen. Hierdoor is geautomatiseerde data 24 uur per dag en 7 dagen per week inzichtelijk. De data is direct toepasbaar voor OEE-berekening en kan op een eenvoudige wijze worden gevisualiseerd.

Meer informatie

Wil je meer weten over hoe je onze MyPlantFloor oplossing kunt inzetten als een volwaardig MES-systeem? Lees dan zeker meer informatie over MES. Implementatie van een Manufacturing Execution System (MES) vraagt om kennis van industriële automatisering, ICT, techniek en productieprocessen. Agilitec BV uit Breda heeft die kennis gebundeld in het MyPlantFloor product. Optioneel kan onze software worden uitgebreid met extra modules.

Verbeter en optimaliseer processen met ons systeem

Wil je bepaalde productieprocessen verbeteren en optimaliseren? Vraag een demo aan en ontdek de vele voordelen van hoe we de MyPlantFloor oplossing tot een volwaardig MES-systeem kunnen ombouwen. Wil je meer weten over ons en ons product? Neem dan contact met ons op via +31 76 5156572 of via info@agilitec.nl.

Productiemanagement